İbrahim Hakkı İmam Hatip Ortaokulu

Yeni Mahalle Hakkı Akyüz Cad. No 28 56100 / SİİRT
Vizyon
Öğrencilerin ilgi, yetenek ve istekleri doğrultusunda yönlendirilerek hayat ve bir üst öğrenime hazırlandığı; düşünen, sorgulayan, okuyan, araştıran, toplum ve dünya sorunlarıyla ilgili ve ruhen sağlıklı bireylerin yetiştiği bir “ model okul” olmaktır.
Misyon
Değerlerine bağlı, inanan, iyi işler ve davranışlar yapan; iyiliği , doğruluğu ve hakkı tavsiye eden ; başarıları ,paylaşmaya, bireysel ve grup disiplinine, araştırma becerisinin geliştirilmesine inanan; eleştiriye, açıklığa , yaşam boyu öğrenmeye, bilimsel düşünen, irdeleyen, ve sorgulayan şuurlu insan yetiştirmeye, çevre bilincinin geliştirilmesine, sanat ve sporun, ruhsal ve bedensel, gelişime katkısına, ve İBRAHİM HAKKI İMAM HATİP ORTAOKULU olmanın haklı gururunu yaşamaya önem veriyoruz.
Kütüphane Kitap Sayısı :2000
Yeni Mahalle Hakkı Akyüz Cad. No : 28 56100 / SİİRT