Lgs Hazırlık Sınav Takvimi hazırlandı.

Hedef Lgs 2024 Kapsamında Lgs Hazırlık Broşürü hazırlandı.

Okulumuzda Akademik Takip Kurulu kuruldu.

Afet hazırlık kulübü bünyesinde deprem tatbikati ve afet bilgilendirmesi yapıldı.

Okulumuzda okul-aile birliği toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası yapılan Okul-Aile Birliği başkanlığı seçiminde başkanlığa Doç.Dr. Seyithan CAN seçildi.

Codeweek kodlama haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizle code.org sitesi üzerinden Angry Birds ile Programlama etkinliği yaptık.

Biyolojik çeşitliliğin ülke ve insanlık adına öneminin anlatılması, ülke ve bölgenin biyolojik çeşitliliğinin tanıtılması ve geleceğimizin teminatı olan çocukların bu konulardaki farkındalıklarının arttırılması kapsamında Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Siirt  Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir takvim doğrultusunda, Siirt İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip  Ortaokulumuzda Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekipleri tarafından öğrencilerimize “Tabiatı koruma, Biyolojik çeşitliliğin önemi,biyokaçakçılık ve İlimizin endemik ve nesli tehlike altında olan türleri,sulak alanların önemi,İlimizdeki yer alan korunan alanlar (Botan Vadisi Milli Parkı, Tillo Tabiat Parkı),yaban hayatının korunması ve hayvan,doğa sevgisi ’’ konularında eğitim semineri düzenlendi. Eğitim semineri sonunda Okul Müdürümüz Abdulaziz ELÇi teşrif eden Vali Yardımcımız Sayın Şeyma AKTAŞ'a, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne,Siirt DKMP İl Şube Müdürlüğü'ne, İl Jandarma Komutanlığı'na, İl Emniyet Müdürlüğü HAYDİ (Hayvan, Çevre ve Doğa Koruma Timi) Ekipleri'ne ve organizasyonu sağlayan Siirt Doğa koruma ve Miili Parklar Müdürlüğüne okulumuz adına teşekkür etti.

Bu kapsamda SiirtDKMP İl Şube Müdürlüğü ekipleri, Siirt İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Ortaokulumuz öğrencilerine yönelik eğitim çalışması yaparak öğrencilere eğitimle ilgili çeşitli materyal ve kitaplar dağıtıldı.

Okulumuzda mevlid-i Nebi haftası yapılan etkinliklerle kutlandı.

Eyl

Okul müdürümüz Abdulaziz ELÇİ yeni gelen 5.Sınıf öğrencilerine  hoşgeldin diyerek çikolata  ikramında bulundu.

Ağu

Okuyorum projesi kapsamında sene sonu kitapların kritiği yapılıp proje tamamlandı.

Ağu

Haz

2022-2023 yılı Eğitim-Öğretim dönemi sona erdi.

İBRAHİM HAKKI KIZ İMAM-HATİP ORTAOKULU 2022-2023 YIL SONU KAPANIŞ PROGRAMI

9 HAZİRAN CUMA GÜNÜ SABAH SAATLERİNDE EMİNE ERDOĞAN KIZ YURDU KONFERANS SALONUNDA TÜM ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZİN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.

İçeriği bakımından zengin olan bu programda;

Programın oluşmasında öncülük eden Arapça Öğretmenimiz Emrullah ÖZDEMİR, açılış konuşması yaptı. Konuşmasında, ‘’İmam-Hatipli olmak Şuurlu Olmaktır.’’ sözüne dikkatleri çekti.

Okulumuz öğrencilerinden Melek MORGAN, Haşr Suresi 22-23-24. Ayetleri güzel bir tilavet ile okudu.

Okulumuz öğrencilerinden İrem YILDIZ veRavza Nur OYİT, Sezai KARAKOÇ’un ‘’Çocukluğumuz’’ adlı şiirini okudu, duygu dolu anlar yaşattılar. Diğer bir öğrencimiz Emine ORAN, Arif Nihat Asya’nın ‘’DUA’’ adlı şiirini güzel bir sedayla okudu.

Okulumuz öğrencileri ile oluşturulan korolar halinde, Arapça Öğretmenimiz Emrullah ÖZDEMİR’in de eşlik ettiği Arapça ilahiler, marşlar okundu.

Okulumuz öğrencilerinden oluşan bir grup, sahnede ‘’Aile Fertleri‘’ adlı  Arapça gösteri gerçekleştirdi.

Programın son bölümünde, Arapça Öğretmenimiz Hümeyra ÖZDEMİR’in hazırlamış olduğu Soru – Cevap Etkinliğini, Başöğretmen Türkçe Öğretmenimiz Necim GÜL gerçekleştirdi. Soruları bilen öğrencilerimize ödül olarak Çikolata verildi. Güzel anlara tanık olduk.

Programımızın kapanış konuşması için sahne alan Okul Müdürümüz Abdulaziz ELÇİ, öğrencilere bir takım tavsiyelerde bulundu.

Program çıkışında Arapça Öğretmenlerimiz Emrullah ÖZDEMİR ve Hümeyra ÖZDEMİR’ in öğrencilere yaptırmış olduğu Arapça sergiler incelendi ve sona erdi.

Programın hazırlanmasında emeği geçen; Arapça Öğretmenlerimiz Emrullah ÖZDEMİR ve Hümeyra ÖZDEMİR, Başöğretmen Türkçe Öğretmenimiz Necim GÜL, Bilgisayar Öğretmenimiz Caner ONAT, İbrahim Hakkı Kız AİHL Meslek Dersleri Öğretmeni Abdulhamit AYKUT ve programa katılım sağlayan okul müdürümüze, tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Haz

40 hadis etkinliği çerçevesinde görevli öğrenciler sınıflarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni rehberliğinde  40 hadis sunumunu gerçekleştirdiler.

May

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından Diyabet, Hijyen, Postür, Sağlıklı beslenme, Fiziksel aktivite eğitimleri semineri verilmiştir.