May

Okulumuzda bulunan mescidin duvarları boyandı ve içindeki minderlerin kumaşları dikilip yenilendi.

May

Öğrencilerimiz arasında Beden Eğitimi Öğretmenimiz tarafından  okul takımları oluşturularak bowling turnuvası düzenlendi. Böylelikle öğrencilerin spor müsabakalarına katılımları teşvik edildi.

May

Atatürk İlkokulu 4.Sınıf öğrencileri ve onların Öğretmenleri okulumuzu tanımak amacıyla ziyaret etti. Öğrenci ve öğretmenler okulu gezdi ardından Okul Müdürü Abdulaziz ELÇİ ziyaretlerinden dolayı onlara teşekkür etti.

May

Okulumuz Sosyal Bilgiler öğretmeni Halil TUNÇ  tarafından protokol ve resmi yazışma kuralları konulu toplantı yapılarak öğretmenler bilgilendirildi.

May

Okul bahçesinde çiçeklendirme çimlendirme çalışmaları yapıldı. Sınıflara ait hobi bahçeleri oluşturuldu.

May

Biyolojik çeşitliliğin ülke ve insanlık adına öneminin anlatılması, ülke ve bölgenin biyolojik çeşitliliğinin tanıtılması ve geleceğimizin teminatı olan çocukların bu konulardaki farkındalıklarının arttırılması kapsamında Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Siirt  Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir takvim doğrultusunda, Siirt İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip  Ortaokulumuzda Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekipleri tarafından öğrencilerimize “Tabiatı koruma, Biyolojik çeşitliliğin önemi, biyokaçakçılık ve İlimizin endemik ve nesli tehlike altında olan türleri, sulak alanların önemi, İlimizdeki yer alan korunan alanlar (Botan Vadisi Milli Parkı, Tillo Tabiat Parkı), yaban hayatının korunması ve hayvan,doğa sevgisi ’’ konularında eğitim düzenlendi.

Bu kapsamda Siirt DKMP İl Şube Müdürlüğü ekipleri, Siirt İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip  Ortaokulumuz  öğrencilerine yönelik eğitim çalışması yaparak öğrencilere eğitimle ilgili çeşitli materyal ve kitaplar dağıttı. Okul müdürü Abdulaziz ELÇİ gelen ekipleri  kabul ederek verdikleri eğitimden dolayı onlara teşekkür etti.

May

Okulumuzda öğretmenlerimizin rehberliğinde Hayırda Yarışanlar Etkinliği düzenlendi. Etkinlikte kuşların beslenmesi için doğaya yem bırakıldı. Bu sayede akran öğrencilerimiz  arasındaki iletişim kuvvetlendirilerek, iyilik yaygınlaştırıldı.

Nis

Okul idarecileri ve öğretmenler eğitim sürecinde öğrencileri motive etmeye yönelik neler yapılabileceği konusunda   velilerin de katıldığı seminerde müzakerede bulundu. Verimli çalışmaya yönelik görseller okul panosunda sergilendi.

Mrt

Temel derslere giren Branş Öğretmenlerimizce  Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Portalı'nda yer alan kazanım testleri, EBA Kazanım Değerlendirme Testleri ve http://yardimcikaynaklar.meb.gov.tr/ , https://ods.eba.gov.tr/ adreslerinden aktif kullanımı için öğrenciler teşvik edildi. MEB'in aylık olarak yayınladığı örnek sorular branş performans değerlendirme sınavları olarak öğrencilere  düzenli olarak çözdürüldü.

Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında okulumuzda etkinlik düzenlendi.

Haz

Okulumuzda Türkçe öğretmeni Halil FİDAN'ın  rehberliğinde öğrenciler tarafından şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Haz

Okulumuz Rehberlik servisi tarafından öğrencilere yönelik  motivasyon videoları paylaşıldı.

Haz

Okul toplumunun (yönetici, öğretmen, öğrenci ve veli) bir araya gelmesine imkân veren sportif, sanatsal, sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında okulumuz ögrencilerine yönelik sinema ve piknik etkinligi düzenlendi.

May

İş sağlığı ve Güvenliği Haftası okulumuzda etkinliklerle kutlandı.

May

Genç Kâşifler müze ile yerinde eğitim ve Kadim Şehirler Mukaddes Mekânlar etkinlik uygulama kılavuzları doğrultusunda müze, tarihi mekân, sanat galerisi, doğal varlık gezileri doğrultusunda Okulumuz Öğrencileriyle Siirt'te tarihi Ulu Camii ve Milli Park ilan edilen Delikli taş gezildi.Gezilen mekânlar ile ilgili öğrencilerin hikâye, deneme, makale, masal, mektup, günlük, anı, biyografi, eleştiri, sohbet, gezi yazısı vb. yazmaları desteklendi.